Kirjautuminen chattiin

Eikö sinulla ole vielä nimimerkkiä?
Rekisteröidy käyttäjäksi tästä.

Palaa Persikka.net-etusivulle

Tiedotteita

Muutoksia kirjautumiseen tulevaisuudessa

Sisäänkirjautuminen toimii edelleen omaa nimimerkkiä käyttämällä. Muutokset sisäänkirjautumisen kehittämisessä ovat ikävä kyllä viivästyneet.

Kehitystyö kuitenkin jatkuu. Persikka.netin tietoturvaa parannetaan jatkuvasti. Tuleaisuudessa sisäänkirjautuminen tulee muuttumaan siten, että nimimerkin sijaan kirjautumisessa käytetään sähköpostiosoitetta. Oman sähköpostiosoitteen tarkistaminen ja tallentaminen on nyt mahdollista sisäänkirjautumisen jälkeen valikosta (Tallenna sähköposti). Sähköpostiosoite kannattaa tallentaa jo nyt, jotta muutoksen lähestyessä asia on jo valmiiksi kunnossa.

Mikä tää sähköpostiosoitemuutos nyt on? Mikä muuttuu?

Tällä hetkellä sisään kirjaudutaan kirjoittamalla oma nimimerkki ja oma salasana. Muutoksen jälkeen sisään kirjaudutaan antamalla oma sähköpostiosoite ja salasana. Tässä koko muutos lyhkäisyydessään :) Sinun ei ole pakko antaa henkilökohtaista tai työpaikan sähköpostiosoitetta. Mikä tahansa ilmaissähköposti käy.

Milloin muutos tulee voimaan?

Tarkkaa päivämäärää ei ole vielä, mutta loppusyksystä tai joka tapauksessa loppuvuoden 2020 aikana.

Miksi sitten keräätte sähköpostiosoitteita jo nyt?

Monet käyttäjät ovat rekisteröityneet silloin, kun Persikkaan ei vielä tarvinnut ilmoittaa minkäänlaista sähköpostiosoitetta. Tuhansilta käyttäjiltä tuo osoitetieto puuttuu, joten haluamme antaa ihmisille aikaa täydentää tämä tieto.

Kuka näkee sähköpostiosoitteeni?

Vain sinä näet oman osoitteesi. Muille käyttäjille ei koskaan näytetä käyttäjien sähköpostiosoitteita eikä niitä luovuteta muille osapuolille. Ei esimerkiksi mainostamiseen tai muuhunkaan käyttöön.

Miten nimimerkeille käy? Tuleeko niiden tilalle sähköpostiosoitteet?

Nimimerkkisi säilyy ennallaan. Voit edelleen keskustella chatissa omalla nimimerkilläsi. Sähköpostiosoite ei tuo tähän muutosta.

Haluan pysyä täysin tuntemattomana, enkä antaa sähköpostiosoitettani!

Se on mahdollista. Voit luoda esim. ilmaisen hotmail-sähköpostiosoitteen itsellesi, jota käytät vain Persikkaan kirjautumiseen. Emme suinkaan edellytä, että sinun on käytettävä työ- tai opiskelupaikan tai muuta henkilökohtaista sähköpostiosoitettasi.

Miksi tämä muutos? Mitä hyötyä siitä on kellekään?

Jotkut käyttäjät haluavat nimimerkkiin esimerkiksi iäin tai paikkakunnan. Nykyisin nimimerkkiä ei ole mahdollista muuttaa, vaan käyttäjän täytyy ensin tuhota koko tilinsä, ja sen jälkeen rekisteröityä uudelleen uudelle nimimerkillä. Kun käyttäjätili ei muutoksen jälkeen enää perustu nimimerkkiin vaan sähköpostiosoitteeseen, voimme lisätä käyttäjille mahdollisuuden itse muokata nimimerkkiään esimerkiksi silloin, jos oma ikä tai asuinpaikkakunta muuttuu. Nimimerkin muuttaminen päivittäin ei kuitenkaan tule mahdolliseksi väärinkäytösten estämiseksi.

Toinen merkittävä syy on oman salasanan unohtuminen. Jos salasana unohtuu, ilman sähköpostiosoitetta sitä ei ole mahdollista palauttaa. Nyt käytössä oleva menetelmä on osoittautunut hankalaksi, sillä käyttäjä voi pyytää unohtunutta salasanaansa vain, jos muistaa myös nimimerkkinsä.

Tästähän tulee siis henkilörekisteri! Onko toiminta tietosuojalain mukaista?

Kyllä vain. Persikan käyttäjätietokanta on ollut henkilörekisteri alusta saakka, ja olemme alusta saakka noudattaneet tietosuojalain vaatimuksia.

1.4.2021

Haluatko osallistua elokuvan tekemiseen jakamalla kokemuksiasi luottamuksellisesti?

Elokuvaohjaaja Markku Heikkinen kerää elämäntarinoita ja kokemuksia huhtikuun ajan tulevaa elokuvaa varten. Lisätietoja alla olevasta bannerista. Toivotaan, että Persikan käyttäjät innostuvat jakamaan kokemuksiaan ja tuottamaan elokuvan pohjaksi runsaasti materiaalia.

Persikka.netillä ei ole elokuvaan eikä mainoksessa mainittuihin henkilöihin, yhteisöihin tai yhtiöihin yhteyksiä tai sidoksia.

17.8.2020

Järjestelmään suoritetaan aamun aikana päivitys- ja huoltotöitä. Pahoittelemme lyhyitä käyttökatkoksia.

13.8.2020

Päivitys on hieman viivästynyt, mutta suoritetaan näillä näkymin maanantaina 17.8.2020. Keskusteluhistoriat tyhjenevät ja päivitys aiheuttaa lyhyen (enintään tunnin) käyttökatkon. Pahoittelemme etukäteen häiriötä.

8.7.2020

Chatin taustalla pörräävä moottori päivitetään uuteen versioon heinäkuun lopulla. Päivityksen yhteydessä keskusteluhistoriat, asetukset ja avoinna olevat privaviestien välilehdet nollautuvat. Ilmoitamme muutoksen tarkan ajankohdan etukäteen, mutta nyt on jo syytä varautua ottamaan talteen viestihistoriasta tärkeät asiat. Pahoittelemme tästä aiheutuvaa haittaa - kaikkien muutostöiden tarkoituksena on parantaa chatin toimintaa, ja korjata ongelmia.


25.6.2020

Kesän aikana Persikan tietoturvaa parannetaan. Sen myötä lähitulevaisuudessa kirjautuminen muuttuu siten, että sisään kirjaudutaan nimimerkin sijaan sähköpostiosoitteella. Muutoksen jälkeen nimimerkkiä on mahdollista vaihtaa itse halutessaan. Sähköpostiosoitteen asettaminen lisätään lähiaikoina profiilin muokkaussivulle, jolloin se on mahdollista lisätä ja muuttaa tarvittaessa.

Sähköpostiosoite on aina ainoastaan käyttäjän tiedossa, ja sitä ei missään tapauksessa näytetä julkisesti Persikka.net-palvelussa. Emme koskaan ole yhteydessä sähköpostitse, jos käyttäjä ei ole sitä itse ensin pyytänyt erikseen.

Muutoksesta tiedotetaan tarkemmin, kun ajankohta on lähempänä.


30.5.2020

Huoltotöitä

Chat-palvelimen muisti on nelinkertaistettu, suorittimen määrä on kolminkertainen aiempaan nähden. Jos chatissa esiintyy edelleen hidastelua, ilmoitelkaa rohkeasti moderaattoreille tai tehkää tukitiketti. Kiitokset kaikille kärsivällisyydestä ja avusta!


24.5.2020

Tietokannan siivous

Chat-keskustelujen tietokantaa on siivottu: yli kaksi viikkoa vanhat viestit on poistettu keskusteluhistorioista chatin toiminnan parantamiseksi. Loppuvuodesta pyritään tuomaan mahdollisuus tallentaa vanhojakin keskusteluviestejä.